Erop uit! - Voor de kids

 

 

Wild-/thema-parken

In Daun (26km) start de Deutsche Wildstrasse die verschillende wildparken aan mekaar rijgt tijdens een 158 km. lang traject doorheen de Eifel. Het Hirsch- und Saupark Daun (www.wildpark-daun.de) kan je doorkruisen via een 10 km. lange Autowanderstrasse. Vanuit de wagen of vanop één van de bezoekplaatsen kan je  herten en everzwijnen gadeslaan.


Langs het traject van de Deutsche Wildstrasse kom je nog langs het Eifelpark Gondorf (www.eifelpark.de) met beren, herten, lynxen en roofvogels en het Adler-und Wolfspark Kasselburg (www.adler-wolfspark.de) met arenden en wolven.

 

Eifelpark is een van de grootste en meest gewaardeerde amusement en natuurparken van Duitsland. Het park trekt elk jaar honderduizend bezoekers uit Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Het park heeft diverse atracties voor zowel jong als oud.

 

Interactieve musea

 

In Strohn (43 km) ligt het interactieve vulkaanmuseum (www.vulkanhaus-strohn.de) voor groot & klein. De fascinerende wereld van vulkanen kan hier worden beleefd, door zelf te experimenteren, ervaren binnen de verschillende onderdelen van dit bijzondere museum. Eén van de hoogtepunten is ondermeer de lavamuur.

Het ontstaan van de Eifel en zijn bijzondere ondergrond fascineert groot & klein. In het nabij gelegen Daun (27 km) bevindt zich dan ook een tweede Vulkaanmuseum met tal van interessante weetjes.

 

Zwemplezier

 

Verfrissing in de zomermaanden kan je vinden aan de Kronenburger See (14km) . In dit stuwmeertje omringt met ligweiden is het aangenaam zwemmen, watersport beoefenen of gewoon genieten van de zon. Overdekt zwemplezier is mogelijk in het zwemparadijs Vulkamar in het nabij gelegen Stadtkyll (8 km) of het iets verder gelegen subtropische zwembad in Bitburg (56 km).