Erop uit! - Actief

 

 

Wandelen

De Eifel leent zich uitstekend voor lange wandelingen door bossen en weilanden. Lissendorf vormt dan ook een ideaal vertrekpunt om de streek te verkennen. Er zijn zal van wandelroutes uitgestippeld in de nabij gelegen bossen en zijn duidelijk bewegwijzerd. Naast de plaatselijke routes vormt Lissendorf ook een aansluiting op de wandelroutes uitgestippeld door het Eifelverein. Dit is een vrijwilligersorganisatie die het wandelpadennetwerk in de Eifel onderhoudt en ook nuttige wandelkaarten en gidsen uitgeeft. Deze wandelkaarten van Lissendorf en omgeving zijn dan ook beschikbaar in het vakantiehuis.


Fietsen

Naast wandelen staat de Eifel ook bekend voor zijn prachtige fietsroutes. Zo loopt de Kylltalfietsroute dwars door de Eifel van Dahlem naar de oudste stad van Duitsland, naar Trier. U komt zonder problemen terug bij het beginpunt, want de treinverbinding van Keulen naar Trier vergezelt u voortdurend. Langs de Kyll slingert de langeafstandsroute langs diverse burchten door de diverse landschappen van de Eifel: aan het begin van de tocht maakt u kennis met de Noord-Eifel met zijn waterkeringen en meren, zoals de Kronenburger See. Door de vulkanische Eifel, gevormd door oergeweld, loopt de tocht verder door de Zuidelijke Eifel met zijn typische boomgaarden en gespleten rotsformaties van het Bitburger Gutland. Een echte tip is de 20 km lange Kalkeifelfietsroute. De route loopt van Hillesheim tot Ahrdorf en verbindt de Kylltalfietsroute met de Ahrtalfietsroute.

Meer informatie vind je op Eifel-radtouren.de. Het fietsmagazine Radtouren alsook enkele fietskaarten zijn aanwezig in de vakantiewoning.


Kanoën

Lissendorf is gelegen langs de rivier de Kyll. Deze rivier met een lengte van 142km is vooral in het voorjaar gelieft bij watersportfanaten. De rivier overbrugt een hoogteverschil van 540m wat rustige stukken alsook pittige stroomversnellingen levert. Kanoverhuur is er ondermeer in de buurt van Gerolstein.


Racen

De inmiddels tachtig jaar oude Nürburgring (~33km, nuerburgring.de) wordt beschouwd als één van de mooiste autoracebanen in Duitsland. Een 22,8 km lang noordelijk traject en een kleinere 7,7 km. lange zuidelijke piste kunnen afzonderlijk worden bereden. De piste telt 172 bochten en hellingen van 17% en meer. Tegen betaling kan je ook zelf met je eigen wagen of moto een rondje maken op de Nürburgring tegen normale snelheid.


Golfen

Om te golfen kan u ook terecht in de VulkaanEifel. Het glooiende landschap vormt dan ook het ideale decor om uw favoriete sport te beoefenen. Op zo’n 10 min. van Lissendorf bevindt zich één van de grootste golfclubs in de Eifel. Golf-Club Eifel in Hillesheim beschikt over een terrein van 70ha en biedt 18 holes. Naast het spelplezier is het ook volop genieten van de aanwezige fauna (o.a. damherten, vossen, roofvogels, ...) daar het golfterrein zich gedeeltelijk in een Wildpark bevindt.

Daarnaast zijn Golfclub Bitburg-Baustert (67km), Golfresort Bitburger Land (~55km) en Golf-Club Trier (~80km) ook vlot bereikbaar.